Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 


 

      A gyöngyfűzés története

 

 

04_026_1.png


 

 

 A gyöngyfűzés napjainkban igencsak népszerű kézműves technikává vált, a modern divatnak is része. Ennek fényében nem is gondolnánk, hogy a gyöngyfűzés története évezredekkel ezelőtt vette kezdetét, már az ősemberek is készítettek ékszereket. Az első láncokat kagylókból, növények magvaiból és állatok fogaiból fűzték. Ma is vannak olyan természeti népek, amelyek ezekből a természetes anyagokból készült ékszerekkel díszítik magukat, illetve mágikus tulajdonságokkal is felruházzák ezeket. Illetve, az elejtett zsákmányállat testrészeinek ékszerként való viselése státuszszimbólumnak is minősülhet. Az is előfordult, hogy az ékszerek társadalmi rangot jelöltek, például bizonyosfajta fűzött ékszereket csak varázslók, sámánok, vagy a törzsek legidősebb vezetői viselhettek.

 

 

04_017_1.png

 

 

 

Az ókori görögök és rómaiak a különleges ásványokból, féldrágakövekből készített ékszereket nagy becsben tartották, és különféle védelmező, egészségjavító tulajdonságokkal ruházták fel őket. Az indiánok pedig kagylókból készített gyöngyökből fűzött ékszereket viseltek.

 

04_025_1.png

 

 

Az ékszerek az idő előrehaladtával egyre inkább pusztán díszítő, esztétikai szerepet kezdtek betölteni az emberek, és főként a nők körében. Az ékszerek az 1950-es évektől kezdtek el általános jelleggel, az átlagember számára is öltözködési kiegészítővé válni. Tíz évvel később jött el a különféle anyagok ötvözésének kora, a gyöngyöket ekkor kezdték el tollakkal, fával, kövekkel és fémekkel kombinálni, és ez a nagy, végtelen kombinációkat eredményező szabadság még ma is tart. Ha napjainkat nézzük, akkor pedig elmondhatjuk, hogy a gyöngyfűzési technikák sokféleségét éljük, és szinte hónapról hónapra újfajta ékszerekkel találkozhatunk akár a világhálón, akár a kézműves boltokban.

 

 

 

04_028_1.png

 

 
 
 

                                                                            Swarovski

 

 
 
 

A Swarovski a precíziósan csiszolt és vágott ólomkristály termékek csúcs luxus márkája. A Swarovski név tulajdonképpen a hihetetlenül pontosan csiszolt, legjobb minőségű kristály termékek szinonímája. Ezt a vezető helyét a mai napig megőrizte, a folyamatos innovációnak, stratégiájának és inspiráló technikájának köszönhetően.

 

 

diszpic_sarga.gif


 

 

A Swarovski kristályok nemcsak az ékszerkészítés alapanyagai, de előszeretettel használják híres divatházak is, mint Chanel, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Armani, Versace, Gucci és Prada.

 

 

disz_90.png


 

 

Rengeteg féle varázslatos termékük van. Dísztárgyak, esküvői termékek, kiegészítők, ékszerek, beltéri dekorációk. Számunkra azonban a legfontosabb, hogy hihetetlen mennyiségben készítenek folyamatosan megújuló választékban különféle fűzhető kristályokat, tekla gyöngyöket, medálokat és egyéb ékszeralkatrészeket. Mindezeket a Crystallized Swarovski Elements márkanév alatt fogalmazzák.

 

bezs-gyongyok.png

 

 

 

 

                                                                                                                                                           

fel.gif 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.